Ana Sayfa Blog Instagram Toplu Bot Takipçi Temizleme Nasıl Yapılır?

01.11.2022 tarihinde yayınlandı

Instagram Toplu Bot Takipçi Temizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da yeni bir projeye başlangıç yapan ve akabinde organik işlemlerle hesabını büyütmek isteyen kullanıcıların en çok yakındığı konuların başında bot takipçi sorunu geliyor. Hiçbir şekilde hesabınızda olumlu etkiler yaratmayan; tam aksine hesabınızın etkileşim oranını ciddi miktarlarda düşüren bot takipçiler gerek sizin tarafınızdan gerekse de sektör içerisinde bulunan rakipleriniz tarafından hesabınıza gönderilmiş olabilir. Bu gibi bir durumda endişeye kapılmamalı; oyunu kuralına göre oynamaya devam etmelisiniz. Peki bu kurallar nelerdir? İçeriğimizde bot takipçi silme işlemi başta olmak üzere bot takipçilerden korunma yöntemlerini sizlere detaylıca anlatacağız.

Hesabıma Bot Takipçi Atıldığında Ne Yapmalıyım?

Sektörünüzde bulunan bir rakibiniz ya da kötü niyetli kişiler tarafından hesabınıza bot takipçi aktarılmaya başlandığında yapmanız gereken ilk şey tedirgin olmamak ve ardından gelen hesapların sizi takip etmesini engellemek olmalıdır. Bot takipçi temizleme işlemini manuel olarak yapmalı; herhangi bir şekilde farklı uygulamalara başvurmamalısınız. Unutmayın; eğer ki farklı programlara başvurursanız “pirince giderken bulgurdan olmak” atasözünü birebir yaşama ihtimaliniz ortaya çıkacaktır. Bu bot takipçi silme uygulamaları sebebiyle hesabınızın şifresi çalınacak ve kurtarmaya çalıştığınız hesaptan tamamıyla kopma noktasına geleceksiniz.

Bkz: Instagram Kendi Kendine Beğeni Yapıyor [Kesin Çözüm]

Bot Takipçi Temizleme İşlemi İçin Farklı Yöntemler

Instagram’da bot takipçi silme işlemi için daha legal yöntemlere başvurabilirsiniz. Hesabınızdaki takipçi sayısının anlık hızda çabucak yükseldiğini gördüğünüzde ilk olarak “Facebook” yani “Meta” ile iletişime geçmek sizin için faydalı olabilir. Meta kullanıcıların hesap güvenliği konusunda alabileceği önlemlerden sizlere bahsedecek ve danışmanınız sayesinde hesabınızın güvenliğini daha üst noktalara çıkarabileceksiniz.

Peki farklı yöntemler nelerdir?

  1. "Facebook", "Meta" veya "Instagram" ile iletişime geçmek.
  2. Hesabınızın statüsünü asla değiştirmeyin.
  3. Paylaşım yapmaya ara verin.

Bu üç yöntem özellikle bot takipçilerin hesabınızı istila etmesini önleyecek ve kısa süre içerisinde bot takipçi temizlemeyi mümkün hale getirecek. Saldırı süreci boyunca hesabınızı takip eden takipçiler paylaşımlarınıza olumsuz etki yaratmamalıdır. Bu sebeple paylaşımları durdurmak mantıklı bir hareket olabilir.

1- Facebook, Meta veya Instagram İle İletişim

Instagram'ın kısa süre öncesinde "Meta" yani "Facebook" markasına satılmasıyla birlikte tüm destek bu uygulamalar üzerinden verilmeye başlandı. Bu sebeple instagram bot takipçi temizleme sürecinde ilgili markaların iletişim kısımlarıdan destek almanızda fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu iletişimi nasıl kurabileceğinizi bilmiyorsanız eğer aşağıdaki bağlantıdan Facebook ile bir görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu bağlantı sizi müşteri desteğine götürecektir.

https://www.facebook.com/business/help/support

2- Hesabınızın Statüsünü Asla Değiştirmeyin.

Instagram hesabım saldırı aldı ve bu sebeple hesabın statüsünü "Gizli Hesap" konumuna getirdim sözünü birçok kişiden sık sık duyuyoruz. Bu durum ne yazık ki sizin korumuş olsa da istatistiklerinizin kaybolmasına sebep olacaktır. Hiçbir şekilde hesabınızın statüsünü değiştirmemeli ve alternatif çözüm yollarına başvurmayı denemelisiniz. Organik takipçi kitlenizin bu durumdan etkilenmemesi için hesap ayarlarını karıştırmayın.

3- Paylaşım Yapmaya Ara Verin.

Instagram'da kullanıcı adınız aracılığıyla sizlere gönderilen bot takipçilerin kitleyi şaşırtma gibi etkisi bulunmaktadır. Her şey yolunda giderken sahip olduğunuz ve erişmek için çabaladığınız organik kitle paylaşımlarınızı daha az görmeye başlayacaktır. Bu gibi durumlarda paylaşım yapmaya ara vermek instagram takipçileri ile aranızdaki bağın kopmamasına yardımcı olacaktır. Hedef kitleniz şaşırdığı durumlarda ne yazık ki bunun çok ağır sonuçları olabilir.

Tüm işlemleri uyguladınız ve gelen bot takipçilerin tamamını tek tek temizlediyseniz artık sürecin sonuçlanmasını beklemeniz yeterlidir. Sosyal medya kullanımının bu denli arttığı günümüzde söz konusu bot takipçi saldırıları ile karşılaşmanız fazlasıyla mümkündür. Hâl böyle olunca işletme hesabınızla tanımadığınız ya da bot görünümlü olan hesapları takip etmekten kaçınmalısınız.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi