Ana Sayfa Blog Instagram 1 Dakikadan Uzun Video Paylaşma (Programsız)

17.10.2022 tarihinde yayınlandı

Instagram 1 Dakikadan Uzun Video Paylaşma (Programsız)

Instagram, ilk kullanıma sunulduğu zaman diliminde kullanıcılarına sadece fotoğraf paylaşma imkanı sunmuş olsa da günümüzde fotoğrafların yanı sıra video paylaşma fırsatı da veriyor. Bu sayede 1 dakikadan kısa videolarınızı takipçilerinizle paylaşabiliyor, profilinizde sergileyebiliyorsunuz. Her ne kadar durum böyle olsa da video yüklemeye doyamayan kullanıcılar için 1 dakikalık zaman dilimi yetmiyor, uzun video paylaşma yöntemi arayışları baş gösteriyor. Bu noktada biz de okurlarımıza instagram uzun video paylaşma 2022 içeriğini hazırlayarak gerekli bilgilerin aktarımını sağlıyoruz.

Instagram 60 Saniyeden Uzun Video Paylaşma

Birçok kişi Instagram uygulamasını sık sık kullanıyor. Bu sebeple de en güzel anlarını gerek fotoğraf olarak gerekse video olarak takipçileriyle paylaşma gereksinimi duyuyor. Tabii ki bazı güzel anlar 1 dakikaya sığdırılamayacak kadar mükemmel olabiliyor.

Hâl böyle olunca 5 dakikalık bir videoyu profilinizde paylaşmak sizin için adeta çile niteliğine sahip olacaktır. Hiç uğraşmadan 1 dakikadan uzun video paylaşmak için aşağıda sizler için sıraladığımız önerileri dikkate alabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasını "Google Play Store" veya "App Store" mağazalarına giriş yaparak güncelleyin.
  • 21 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan güncellemenin yapılmamış olması bir dakikadan uzun video paylaşmayı engelleyecektir.
  • Güncellemeyi tamamladıktan sonra paylaşmak istediğiniz videoyu "Dikey Konum" olacak şekilde editleyin.
  • Videonun paylaşımını gerçekleştirmek için ise herhangi bir ekstra üçüncü parti uygulama indirmenize gerek yoktur.
  • Instagram'a her zaman yüklediğiniz gibi video yüklemek uzun süreli video paylaşmak için yeterli olacaktır.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli husus paylaştığınız videonun görüntü kalitesinin oldukça yüksek olmasıdır. Video süresi video çekim kalitesi ile doğru orantılı olduğu için sosyal medyada etkileşimlerinizi de arttırmakta faydasını fazlasıyla görebileceksiniz.

Bkz: Reels İzlenme Sayısı Neye Göre Belirleniyor?

IGTV Kullanarak Instagram'da Bir Dakikadan Uzun Video Paylaşma

Instagram, Layout vb. gibi ek uygulamalar sunarak kullanıcıların birçok şekilde fotoğraf ve videolarını editlemelerine yardımcı olmaktadır. Bu özelliği birçok kişi tarafından beğenilen uygulamada "Uzun Video Nasıl Paylaşılır?" sorusunun yanıtını da rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bir süre öncesinde IGTV özelliği kullanıma kapatılmış olsa da bu özellik sayesinde 60 dakikaya kadar videoları profilinizde paylaşabiliyor ve takipçilerinizin beğenisine sunabiliyordunuz.

Instagram ın bu özelliğini kullanmak için "IGTV" uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Bu uygulamayı şuanda "App Store" ve "Google Play Store" da bulmanız mümkün olmuyor. İnternet üzerinde .APK indirme hizmeti veren internet sitelerini tercih ederek uygulamanın en son güncellenmiş olan haline ulaşabilirsiniz. Bu sayede bir önceki başlıkta belirttiğimiz adımları uygulamanıza gerek kalmadan instagram videolarını 1 dakikadan uzun paylaşma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi