Ana Sayfa Blog Reels İzlenme Sayısı Neye Göre Belirleniyor?

06.11.2023 tarihinde yayınlandı

Reels İzlenme Sayısı Neye Göre Belirleniyor?

Reels, son zamanlarda Instagram’ın en popüler araçlarından biri olarak bizleri karşılıyor. Herkes tarafından alışılagelmiş klasik video araçlarından ziyade bu araç yardımıyla birçok videoyu müzik eşliğinde birleştirebiliyor ve bu sayede inanılmaz içerikler oluşturabiliyorsunuz. Hem de bu içerikler algoritma tarafından daha fazla önemsendiği için diğer paylaşımlara nazaran daha fazla ön plana çıkıyor. Her ne kadar durum böyle olsa da instagram tarafından oluşturulan gizlilik politikası sebebiyle reels videolarını kimlerin izlediğini görmek mümkün olmuyor. Bu tür içerikler oluşturan ve hedef kitlesini kontrol altında tutmak isteyen kullanıcıların reels izlenme sayısının neye göre belirlendiğini fazlasıyla merak ettiğini görüyoruz. Biz de içeriğimizde sosyal medya kullanıcılarının en fazla sorduğu sorulardan biri olan reels izlenme sayısı neye göre belirlenir sorusuna belli başlı yanıtlar vererek merakları gidermeye çalışacağız.

Instagram Reels İzlenme Sayısını Nasıl Belirliyor?

Instagram’ın kullanıcıları için sunmuş olduğu reels özelliğinde izlenme sayılarını belirlemek için uyguladığı iki farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemler;

  1. Hesabın gizlilik durumuna göre izlenme sayısı,
  2. Keşfet erişimlerine göre izlenme sayısı olarak ikiye ayrılmaktadır.

Bir kullanıcı eğer ki hesabını “Gizli Hesap” olarak kullanıyorsa reels izlenme sayısı neye göre belirleniyor sorusunun yanıtı tamamıyla takipçi sayısına göre olacaktır. Profilinizde paylaşmış olduğunuz içerikleri sadece ve sadece sizi takip eden ve sizi takip etmesine izin verdiğiniz kişiler görebildiği için içerikleri izleyenler de takipçi sayınızla orantılı olacaktır. Burada eğer ki reels videomu kimler izledi sorusunun yanıtını da merak ediyorsanız; reels videonuzu tamamıyla sizi takip eden kişiler izlemiş olacaktır.

Bir diğer izlenme sayısını belirleme kriteri ise keşfet erişimlerine göredir. İşletme ve Profesyonel Hesap kullanıcıları hesap gizliliğini “Herkese Açık” yapamadığı için paylaştığı videoları herkesin görmesine izin vermek zorunda kalıyor. Bu bağlamda da eğer ki video çok fazla etkileşim almış ve keşfete düşmüşse; keşfet erişimlerine göre reels izlenme sayısı belirlenmiş olacaktır.

Reels İzlenme İstatistiklerine Nasıl Bakılır?

Instagram, özellikle işletme hesapları ve içerik üreticilerinin profil istatistiklerini görüntüleyebilmesi için bazı fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlardan biri de her içerik için ayrı ayrı görüntülenebilen istatistik kısmıdır. Bu kısım içerisinde söz konusu reels videosunun; erişim sayısı, aldığı etkileşimler, izlenme süresi ve ortalama izlenme süresi gibi kriterler bulunuyor. Peki hesap sahipleri bu istatistikleri nasıl görüntüleyebilir?

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Profil kısmına girin.
  3. İstatistiklerini görüntüleyeceğiniz reels videosunu açın.
  4. Sağ alt köşedeki "Üç Nokta" simgesine tıklayın.
  5. İstatistikler seçeneğine dokunarak tüm istatistikleri görüntüleyin.

Bu işlemlerin ardından kullanıcılar reels istatistiklerini kolayca görüntüleyebilir.

Reels İzlenme Sayısı Nasıl Arttırılır?

Instagram'da reels izlenme sayısı neye göre belirleniyor sorusunu soran kullanıcılar aynı zamanda reels videolarının etkileşim sayısını yani görüntülenme sayısı kısmını nasıl arttıracağı hakkında da fikir sahibi olmaya çalışıyor. Her ne kadar bu durum sunduğunuz içeriğe bağlı olsa da size sunacağımız birkaç öneri reels videonuzun izlenme sayısını arttırma konusunda fazlasıyla destek olabilir.

  1. İçerik paylaşımlarınızı daha düzenli yapın, zamana yayın ve rutini takip edin.
  2. Takipçi kitlenizi sıkmadan, onlara sürekli değil ancak belirli zaman dilimlerinde içerik oluşturun.
  3. İçeriklerin keşfete düşmesi ve reels izlenme sayısının artması için en etkili yöntem olan müzik ekleme işlemini yapın. Bu süreçte müzikleri trend şarkılardan seçin.
  4. İçerik ile alakalı hashtag kullanın.
  5. Trendlere bağlı kalın. Trende uygun içerikler oluşturarak instagram algoritması sizi farketsin. Kısa süre içerisinde izlenme sayılarınızı arttırın.
  6. Takipçi kitlenizin reels videolarınızdan haberdar olması için videoları hikayenizde paylaşın. Bunu da içeriği herhangi bir sticker ile gizleyerek yaparsanız videonuz merak edilir ve tıklayarak izlenir.
  7. Reels izlenme satın al hizmetiyle izlenme sayınızı daha fazla kişiye izletin, ilgi gördüğünüzü takipçi kitlenize kanıtlayın.
  8. Reels videoları için ilgi çekici kapak fotoğrafları oluşturun. Takipçilerinizi videoyu izlemek zorunda bırakın.
  9. Açıklamalarınızı mutlaka ve mutlaka takipçilerinize yönelik oluşturun. Açıklamalarda onların videoya yorum yapmasını tetikleyecek sorular sorun.

Bu önerilerin her birini uygulayarak reels izlenme sayısı neye göre belirleniyor sorusunun asıl yanıtını bulabilir ve reels izlenme sayısını organik olarak arttırma fırsatı elde edebilirsiniz.

Reels İzlenme Sayısının Belirlenmesinde Keşfetin Etkisi Var mı?

Instagram kullanıcılarının aslında kafasını karıştıran en önemli husus budur. Reels içeriği keşfete düştüğünde izlenme sayısı artışa geçmekte olup izlenme sayısının neye göre belirlendiğinin yanıtı da burada saklıdır. Bu sebeple eğer ki reels izlenme sayılarınızın artmasını istiyorsanız yapacağınız en önemli işlem içeriğinizi keşfete düşürecek işlemler yapmalı ve beğeni sayılarını çok yüksek tutmalısınız.

Bkz: Tiktok Keşfet Saatleri [2022 – Güncel]

Reels İzlenme Satın Aldım, Reels Videomu Kimler İzledi?

Reels, son zamanlarda çok fazla kullanıldığı için sosyal medyada bazı profillerin sadece reels içerikleri üreterek ön plana çıktığını görebiliyorsunuz. Bu sebeple de söz konusu hesaplar keşfete düşmek için reels izlenme satın alarak içeriğin izlenme sayısını arttırıyor ve diğer kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Siz de farklı kararlar alarak sosyal medya hesabınızdan sadece reels içerikleri üretmek istiyorsanız bu durumda izlenme sayılarını arttırmak için reels izlenme paketlerinden satın almalısınız. İlk aşamada hesabınız gelişirken bu paketler size organik takipçiler ve türk beğeniler kazandıracaktır. Her gün geçtiğinde hesabınızın erişim sayıları yükselecek ve hesabınızdan para kazanma imkanı yakalayabileceksiniz.

Reels İzlenme Sayısı Hesabımı Keşfete Düşürür mü?

Reels izlenme sayısı neye göre belirleniyor diye merak eden kullanıcıların söz konusu durumu fazlasıyla araştırmalarının en önemli sebeplerinden biri de budur. Reels izlenme sayısı eğer ki belirli durumlara göre yükselişe geçiyor, belirlenmeler o şekilde yapılıyorsa herkes reels izlenme satın al paketlerinden yararlanmak isteyebilir.

Reels videolarını keşfete düşürmek için kullanıcıların izleyeceği yollar aslında çok basittir. Algoritma tamamıyla keşfet videolarını ön plana çıkarmaya yönelik çalıştığı için aşağıdaki kriterlere dikkat ederek videolarınızın milyonlarca kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Reel videonuzu paylaştıktan sonra “Hikaye” kısmında videoyu alıntılayın.
  2. Reels izlenme paketleri satın alarak videolarınızın ilgi gördüğünü takipçilere yansıtın.
  3. Reels videolarını rastgele değil belirli bir kompozisyona uygun seçin.
  4. Reels içeriğine ekleyeceğiniz müziğin bulunduğunuz dönemin popüler müziklerine uygun olmasını sağlayın.
  5. Akımlara mutlaka eşlik edin, reels videosunun açıklamasında doğrudan etiketler kullanın.

Bu beş madde reels izlenme sayısı neye göre belirleniyor sorusunun yanı sıra reels videolarını keşfete düşürme işleminin nasıl gerçekleştirildiğinin kilit anahtarıdır diyebiliriz. Her birine uygun içerikler üretmeli ve sosyal medyanın sunmuş olduğu avantajları en ince ayrıntısına kadar uygulamalısınız.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi