Ana Sayfa Blog Instagram Günlük Yoklama İptal Etme

18.10.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Günlük Yoklama İptal Etme

Instagram Günlük Yoklama Nasıl Kapatılır sorusu bu platformu aktif olarak kullanan birçok kullanıcı tarafından son zamanlarda bir hayli fazla soruluyor. Her geçen gün yepyeni bir özellik ile karşımıza çıkan Instagram’da bazı kullanıcılar günlük yoklama özelliğini mutlulukla karşılarken bazıları da ne yazık ki söz konusu özelliği adeta “baş belası” olarak nitelendiriliyor. Bu nitelendirmenin en önemli sebebi ise günlük yoklamanın aktifleştirilmesiyle birlikte günün belirli saatlerinde sürekli gelen yoklama bildirimleridir. Hâl böyle olunca da özelliği sevmeyen kullanıcıların sorduğu günlük yoklama kapatma nasıl yapılır sorusu sosyal medyanın gündemine oturmayı başardı. Biz de söz konusu içeriğimizde instagram yoklama kapatma işlemlerine açıklık getirerek özelliğin nasıl pasif hale getirildiğini adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

İlginizi Çekebilir: Instagram Kendi Kendine Beğeni Yapıyor [Kesin Çözüm]

Instagram Günlük Yoklama Nedir? Bu Özellik Neden Sevilmedi?

Sosyal medya platformları dijitalleşen dünyayla birlikte birçok insanın vakit geçirdiği alanların başında geliyor. Bu sebeple de hayatın bir parçası olmasından kaynaklı yaşanan her duygu bu alanlarda takipçilerle paylaşılıyor. 

Her kullanıcı yakın arkadaşlarıyla ya da çevresindeki insanlarla sohbet grupları oluşturabiliyor ve bu gruplar aracılığıyla beğendikleri içerikleri (resim ya da reels gibi kısa videolar) birbirleriyle paylaşıyor. Toplu ve aynı anda iletişimin mümkün olduğu grup sohbetlerinin daha aktif kullanılması amacıyla Instagram’da kullanıcılarına “Günlük Yoklama” özelliğini sundu.

"Günlük Yoklama” özelliği daha önce de bahsettiğimiz gibi önceden ayarlanan bir zaman diliminde grup içerisinden bildirim göndererek o anda ne yaptığınıza dair resimlerin paylaşılmasını sağlıyor. Paylaşılan resimler grup üyelerinin tamamının erişimine açık oluyor.

Grup sohbetlerini aktif tutmak istemeyen ve bu sebeple günlük yoklama özelliğini kullanmak istemeyen kişiler ilgili özelliğin açılması durumunda fazlasıyla rahatsız oluyor. Bu noktada da sizin yapmanız gereken tek şey günlük yoklama iptal etme işlemini gerçekleştirmektir. İçeriğimizin devamında söz konusu özelliğin iptaliyle ilgili aşamalar detaylıca tarafınızla paylaşımaktadır.

Instagram Günlük Yoklama Nasıl Kapatılır? Günlük Yoklama İptal Etme

Instagram’da günlük yoklama kapatma işlemini gerçekleştirmek için öncelikle bilmeniz gereken en önemli husus söz konusu özelliğin grup içerisinde tarafınıza oluşturulmuş olmasıdır. Eğer ki günlük yoklamayı grup içerisinde farklı bir kullanıcı oluşturduysa günlük yoklama iptal etme işlemi için özelliği aktifleştiren kişiyle iletişime geçmeniz gerekiyor. Biz burada ilk senaryo olan günlük yoklamayı sizin aktifleştirdiğiniz durumu göz önünde bulunduracağız ve kapatma işlemi hakkında adımları sizlerle paylaşacağız.

  1. Instagram’a giriş yapın.
  2. Akış sayfasının sağ üst kısmındaki “Direkt Mesaj (DM)” butonuna basın.
  3. “Günlük Yoklama” bildirimleri gelen sohbet grubuna girin.
  4. Sohbet içerisinde gönderilen son yoklamanın üzerine tıklayın.
  5. Sağ üst köşedeki “Üç Çizgi” simgesine tıklayın.
  6. “Gönderimi İptal Et” seçeneğine dokunun.

Bu işlemlerin ardından artık günlük yoklama kapatma işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır. Her ne kadar günlük yoklamayı siz oluşturduysanız anlatımlarınız iptal işlemi için yeterli olsa da yoklamanın tarafınızca oluşturulmaması durumunda yapmanız gereken yöntemler de aşağıda sizlerle paylaşılacaktır.

Instagram’da Günlük Yoklama İptal Etme (Yoklamayı Başka Bir Üye Açtı)

Instagram günlük yoklama kapatma işlemi bir önceki başlıkta sizlere adım adım verilmiştir. Eğer ki günlük yoklama tarafınıza oluşturulmadıysa aşağıdaki adımları uygulayarak söz konusu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

  1. “Günlük Yoklama” gönderimi yapılan grubu sessize alın.
  2. Gruptan çıkın.
  3. Yoklama gönderimini başlatan kişiden söz konusu günlük yoklama özelliğini kapatmasını isteyin.
  4. Yoklamayı başlatan kişiyi sessize alın.

Bu işlemlerden herhangi birini uygulayarak günlük yoklama kapatma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hiçbiri denemelerin ardından sizi başarıya ulaştırmadıysa yapacağınız son işlem “Instagram” uygulamasını silmek ve tüm çerezleri temizleyerek uygulamayı tekrardan yüklemektir.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi