Ana Sayfa Blog Tiktok Video Kalitesi Arttırma Yöntemleri 2024

06.11.2023 tarihinde yayınlandı

Tiktok Video Kalitesi Arttırma Yöntemleri 2024

Son zamanlarda sosyal medya platformları arasında adından çok fazla söz ettiren Tiktok, dönemin en popüler uygulamalarından biri oldu. Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Tiktok’da bazı kullanıcılar zaman zaman bazı sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunlardan biri de video kalitesinin düşmesidir. Video kalitesinin düşmesi; takipçi kitlenize kaliteli içerik üretememek ve bu doğrultuda takipçi sayısının düşmesi demektir. Instagram, Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Tiktok uygulamasının en önemli unsurlarından biri yüksek kaliteli videolardır. Eğer video gibi içeriklerinizin kalitesi düşük olursa, dikkat çekici bir profile sahip olamazsınız. Bu nedenle de takipçi kitleniz küçülür. Sizler de Tiktok hesabınızda düşük kaliteli video sorunları yaşıyorsanız yazımızın devamını okuyarak, sorununuzu giderebilirsiniz.

Tiktok Video Kalitesinin Düşme Sebepleri Nelerdir?

Tiktok kullanıcılarının karşılaştığı sorunlardan en önemlisinin video kalitesinin düşmesi olduğundan ve bu durumun sonucunda ortaya çıkacak hususlardan bahsetmiştik. Hâl böyle olunca söz konusu olumsuz durumlarla karşılaşmamak için aşağıdaki unsurları dikkate almalısınız. Bu unsurlar paylaşacağınız videonun kalitesinin düşmesinin en önemli sebepleridir.

  • İçerik üreticileri için kamera en önemli araçtır, eğer kamera kalitesiz ise çekimlerde düşük kalite problemi ortaya çıkabilir.
  • Hem fotoğraflarda hem de videolarda ışık açısı çok önemlidir, ışıklara dikkat etmeyi unutmayın. Çok fazla ışık ve netlik video ya da fotoğrafın kalitesini olumsuz etkileyebilir.
  • Tiktok uygulamasını kullandığınız telefonun marka ve modelinin yüksek olması gerekmektedir. Tiktok yeni cihazlarda videonun sıkıştırma işlemini daha minimal boyutlarda yaptığı için bu durumu göz ardı etmemelisiniz.

TAVSİYE! Sıkıştırma işlemine maruz kalmamak için, yüksek çözünürlüklü videolarınızın çözünürlüğünü düşürmelisiniz. Çünkü Yüksek çözünürlük video boyutlarını büyütmektedir. Büyük boyutlu videolar sıkıştırılmaya maruz kaldığından da video kalitesinde düşmeler yaşanacaktır.

Bkz: Tiktok Hesap Silme – Kalıcı Olarak Hesap Kapatma

Tiktok Videosunun Kalitesi Nasıl Arttırılır?

Tiktok kullanıcılarının kaliteli içerik üretme hakkında merak ettikleri en önemli konulardan birisi de Tiktok videosunun görüntü kalitesinin nasıl ayarlandığıdır. İçerik üretirken kullanılan araç ve gereçler çok önemlidir. Kullandığınız telefon veya profesyonel kameraların lenslerinin kaliteli ve çözünürlüklerinin iyi olması gereklidir. Çektiğiniz videoları ayarlamak için birçok güvenilir, kaliteli uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar sayesinde tiktok videolarınızı ayarlayabilirsiniz. Her ne kadar uygulamalar sizlere yardımcı olabilse de tiktok çözünürlük arttırma işlemi için herhangi bir şekilde uygulama indirmenize gerek kalmadan uygulayabileceğiniz yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bahsettikten sonra eğer ki başarıya ulaşamazsanız söz konusu uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

Tiktok Video Kalitesi Artırma Neden Önemli?

Tiktok'u kullanan birçok kullanıcı uygulama içerisinde yer alan içerik üreticilerinden her zaman kalitesi yüksek içerikler beklemektedir. Bu sebeple de içerik üreticileri son kullanıcıya ulaşmak için yüksek kaliteden ödün vermeden video yüklemenin peşine düşmeli. Bir içerik oluşturmuş ve tiktok video kalitesi arttırma işlemini gerçekleştirmeden bu içeriği yüklemişseniz videonuzu izleyen kullanıcıların olumsuz tepkileri ile karşılaşabilirsiniz.

Tiktok'ta yüksel kaliteli videoların ortaya çıkaracağı sonuçlar;

  • Her geçen gün artan takipçi sayısı,
  • İçeriklerin sürekli olarak keşfete düşmesi,
  • Videoların çözünürlüğü yüksek olduğu için aldığı beğeni ve yorumlar,
  • Ve son olarak sosyal medyada başarılı bir içerik üreticisi olarak tanınmaktır.

Veri Tasarrufu (İnternet Kullanım Sınırlandırması) Özelliğini Kapatın.

Tiktok, internet kotası problemi yaşayan kullanıcılar için uygulamanın yüklenme aşamasında sizlere bazı default ayarlar sunabiliyor. Bunlardan biri de uygulama içerisinde harcanan internetin minimum seviyeye indirilmesini sağlayan veri tasarrufu modudur. Bu mod internet paketinizden tasarruf yapmanıza olanak sağlasa da yüklediğiniz ya da diğer kullanıcıların yüklemiş olduğu videoların düşük kalitede gözükmesine sebep olabilir. Hâl böyle olunca eğer ki tiktok video çözünürlüğü yükseltme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız öncelikle uygulama ayarlarından veri tasarrufu özelliğini pasif hale getirmelisiniz. Peki bu nasıl yapılır?

  • Tiktok uygulamasını açın.
  • "Gizlilik ve Ayarlar" seçeneğine tıklayın.
  • Sayfayı aşağıya kaydırın ve "Veri Tasarrufu" bölümünün üzerine tıklayarak pasif (devre dışı bırakın.) hale getirin.
  • Uygulamayı kapatıp tekrardan açın.

Bu işlemlerin ardından tiktok'ta yüklediğiniz videoların çözünürlüğünü arttırma işlemini gerçekleştirmiş olacak ve artık hiçbir şekilde yükleyeceğiniz videoların kalitesi düşmeyecektir.

Tiktok'a Yükleyeceğiniz Videoları Biçimlendirin, Dosya Boyutunu Düşürün.

Tiktok, her sosyal medya platformunda olduğu gibi içerisinde yer alan videoları belirli bir sunucu içerisinde barındırmaktadır. Bu sunucu siz uygulamaya her girdiğinizde sizlere veri transferi yaparak akıştaki videoların karşınıza çıkmasını sağlar. Her ne kadar durum böyle olsa da Tiktok'un sunucularının sizlere uzak olması durumunda yüklediğiniz videoların çözünürlüğü düşük olabilir. Sizin bu noktada yapmanız gereken tek işlem çektiğiniz videoların boyutunu düşürerek çözünürlüğü arttırmaya çalışmaktır. Peki yüklediğiniz videoların özellikleri nasıl olmalı?

  • Dosya Boyutu: Tiktok'a yükleyeceğiniz video akıllı telefon işletim sistemine bağlı olarak değişmektedir. Bu bağlamda: iOS'ta en fazla 287,6 MB; Android'te 72 MB büyüklükte olmalıdır.
  • Video Ölçeği: 1080x1920 ölçeğinde videolar çekmeli ve çözünürlüğü yüksek videolar için bu ölçülere uygun çekimler yapmalısınız.
  • Video Yönü: Tiktok tamamıyla akıllı telefonlara yönelik bir uygulama olduğu için videolarınızın ekran yönlendirmesini "Dikey" olarak ayarlamalısınız. Bu sayede çözünürlük sorunu yaşamaz, kullanıcılarınıza da keyifli izlenimler sunabilirsiniz.
  • En-Boy: Akıllı telefon oranlarına uygun şekilde 9:16 olmalıdır.
  • Format: .mp4 ve .mov uzantılı videolar kullanmalısınız.

Tiktok Video Kalitesi Arttırma Uygulamaları

Tiktok’ta yüksek çözünürlüklü videolar üretmek ve çektiğiniz videoların görüntü kalitesini arttırmak için aşağıda sizler için paylaştığımız uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların tamamı ücretsiz olduğu gibi yüksek performansa ulaşmanızı sağlamaktadır.

  • CapCut- Video Edıtor
  • VıvaCut – Edıt Programları
  • Video Düzenleyici – InShot/ YouCut
  • VN Video Edıtor Maker – VlogNow
  • Video Düzenleyici – Video.Guru

Her açıdan tatmin edici çözünürlükte videolar ürettikten sonra diğer kullanıcıların oluşturduğunuz içeriğe daha fazla ilgi duyması için tiktok izlenme satın al paketlerinden satın alarak cazip fiyatlarla izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi