Ana Sayfa Blog Instagram Reels Görüntülenme 0 Gözüküyor Sorunu ve Çözümü

07.01.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram Reels Görüntülenme 0 Gözüküyor Sorunu ve Çözümü

Dünya üzerinde 1 milyar'dan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, geçmiş yıllarda mükemmel içerikler oluşturmaya imkan veren Reels özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar farklı efektler kullanarak, birbirinden benzersiz geçişlerle özgün videolar üretmeye başladı. Her ne kadar ilgili özellik fazlaca kullanışlı olsa da belirli zamanlarda can sıkıcı problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

Bu problemlerin başında da reels görüntülenme sayısının 0 gözükmesi geliyor. Bir içerik paylaştınız ancak takipçileriniz o içeriği görüntülemiş olsa dahi izlenme sayısında herhangi bir artış olmadıysa söz konusu sorunun baş gösterdiğini kararlılıkla söyleyebiliriz. Bu durum ne kadar geçici olsa da profilinizin takipçiler gözünde oluşturduğu imajı zedelemek için yeterli olabilir. Hesabınızda bot takipçi olduğu düşünülür ve içeriklerinizin kalitesiz olduğu ön yargısı oluşur.

Biz de içeriğimizde izlenme sayısı gözükmüyor sorununun çözümü adına sizlere bazı yöntemlerden bahsedeceğiz. Bu yöntemler sayesinde instagram algoritmasına lanet okumaya gerek kalmadan izlenme sayısının gözükmesini sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Instagram Videomu Kimler İzledi?

Reels Videosu İzlenmesine Rağmen, İzlenme Sayısı 0 Görünüyor

Sosyal medya öyle bir yer ki; profilinizde oluşan ufacık sorun ne emeklerle oluşturduğunuz imajın anında yerle bir olmasına sebep olabilir. Bu sorunların başında da instagram reels video paylaşımının akabinde izlenme sayısının artmaması geliyor. Birçok kullanıcı reels videosu izlenmesine rağmen görüntülenme sayısının 0 olarak kaldığını söylüyor. Eğer ki sizde böyle bir durumla karşılaştıysanız yapacağınız işlemler aslında çok basittir.

1- Hesabınızda Sorun Olup Olmadığını Kontrol Edin.

Birçok kullanıcı yaptığı bir paylaşımdan dolayı spama girebiliyor. İlgili sorunun neticesinde de ne yazık ki hesabın etkileşim sayılarının düşmesi, videonun izlenme miktarlarının adeta yerle bir olması ortaya çıkıyor. Bu gibi durumlarda öncelikle "Hesap Durumu" kısmına girerek hesabınızın herhangi bir şekilde ceza alıp almadığını kontrol etmeniz gerekiyor. İlgili kontrolleri aşağıdaki adımları takip ederek yapabilirsiniz.

  1. Instagram profilinize giriş yapın.
  2. Sağ üst köşedeki "Üç Çizgi" simgesine tıklayın.
  3. "Ayarlar > Hesap > Hesap Durumu" yolunu takip edin.

Eğer ki hiç bilmeden bir ihlal gerçekleştirdiyseniz ve izlenme sayısı 0 gözüküyor sorunu ile karşılaştıysanız bu sayfa içerisinde instagram hesabından herhangi bir ihlal yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz.

2- Reels Videosunun İstatistiklerini Değerlendirin.

Bir kullanıcı olarak aslında videonuzun almış olduğu etkileşimi değerlendirmenin en iyi yolu ilgili içeriğin istatistiklerini kontrol etmektir. Bu da hem reels izlenme sayısının 0 olarak gözükmesine çözüm olacak hem de profilinizin imajını kurtarmak için size fayda sağlayacaktır. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz?

  1. Instagram'ın ilgili kısımlarından "Profil" bölümüne ulaşın.
  2. "Reels" sekmesine giriş yapın.
  3. İzlenme sayısı 0 olarak görünen reelsi açın.
  4. Sağ alt köşedeki "Üç Nokta" simgesine dokunun.
  5. "İstatistik" seçeneğine dokunarak videonun görüntülenme sayılarını kontrol edin.

Bu kısımda eğer ki izlenme sayıları herhangi bir şekilde 0 gözükmüyor, tam tersine olması gerektiği gibi gözüküyorsa sorunun tamamıyla Instagra kaynaklı olduğuna emin olabilirsiniz. Tabii ki kullanıcılarınızı bilgilendirmek amacıyla reelsin istatistiklerini ekran görüntüsü alıp direkt hikaye paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz.

3- Instagram Uygulamasından Çıkıp, Tekrar Giriş Yapın.

Birçok kişi için klasikleşmiş bir çözüm yöntemi olsa da uygulamaya anlık olarak milyonlarca kişinin giriş yaptığını düşünürsek bazen sunucuların sorun teşkil ettiğini görebiliriz. Bu gibi durumlarda yapabileceğiniz en mantıklı işlem hesabınızdan çıkış yapıp tekrardan girmektir. Hesabınızda herhangi bir bug oluşmuş ise direkt olarak giriş yaptığınızda 0 görünen izlenme sayıları normal haline gelecektir.

Instagram kullanıcıları söz konusu izlenme sayılarının 0 gözükmesi yani reels görüntülenmeler sıfır gözüküyor sorunuyla karşılaşırsa ilk olarak bu işlemleri gerçekleştirmelidir. Her birini sırasıyla uyguladığınızda hem sorunun neden kaynaklandığını hem de instagram ın ortaya çıkardığı hataları tespit etmeniz kolay olacaktır.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi