Ana Sayfa Blog Instagram'da Fake - Feyk Hesap Açma Nasıl Yapılır?

06.11.2023 tarihinde yayınlandı

Instagram'da Fake - Feyk Hesap Açma Nasıl Yapılır?

Dijitalleşen dünya ile birlikte sosyal medya araçlarının kullanımı da olağanüstü şekilde yayılmaya başladı. Her kullanıcı yeni platformlarda kişisel hesaplar oluşturmakta; oluşturdukları hesaplar aracılığıyla tanıdığı ya da tanımadığı birçok kişiyi takip etmektedir. İnsanlar arası iletişim günümüzde ne kadar kolay olsa da sosyal iletişim araçlarının kötü yanları olduğunu da söylemek fazlasıyla doğru olacaktır. Bu sebeple de bazı kullanıcılar platformlarda yeni hesaplar oluştururken özellikle gerçek kimliğini gizlemek isteyebiliyor.

Hâl böyle olunca gerçek kimliğini gizlemek isteyen kullanıcılar doğrudan feyk hesap açma yöntemini değerlendirmeye alıyor. Hiçbir şekilde gerçek kimlikle bağı olmayan tamamıyla sahte bir isim kullanılarak açılan bu profiller sayesinde sosyal medyanın kötü yönlerinden sıyrılabilir; aynı zamanda insanlarla iletişiminizi her zaman üst seviyede tutabilirsiniz. Biz de bu noktada ziyaretçilerimize feyk hesap açmanın inceliklerinin yanı sıra fake hesap açma sürecinde ne gibi yöntemler izlemeleri gerektiğini söz konusu içeriğimizde detaylıca anlatıyoruz.

Instagram Fake Hesap Belli Olur Mu?

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan kişiler genel olarak fake hesap ve gerçek hesap arasındaki farkı kolayca ayırt edebilir. Bu sebeple de fake hesap açma nasıl yapılır sorusu için araştırmalar yapmadan önce açtığınız hesabın fake olup olmadığını nasıl belli etmeyeceğinizle alakalı bilgiler toplamalısınız. Bizler de sahte hesabınızı gizlemeniz için sizlere bu başlık altında bazı öneriler sunacağız.

  • Hesabın takipçi ve takip edilen kişi sayısını mutlaka orantılı tutmalısınız. Bu sayılar genellikle birbirine yakın olur. Takipçi kazanmak sizler için başta zor olacağından dolayı instagram takipçi satın al hizmetini değerlendirerek fake hesabınızın takipçi sayısını arttırabilirsiniz.
  • Kullanıcı adı seçimi fazlaca önemlidir. Dikkat çekmeyecek bir isim bulmalı, kullanıcı adınızda kesinlikle ve kesinlikle saçma sapan uzun sayılar bulundurmamalısınız. Bu kurala uymamak ilk olarak fake hesabınızı ifşa etmenize sebep olacaktır.
  • Fake hesaplar genellikle gönderi paylaşımı yapmaz. Hesabın belli olmaması için siz bunun tam tersine belirli zaman aralıklarında paylaşımlar yapmalısınız. Bu paylaşımlar sayesinde kullanıcılar hesabın feyk olduğunu anlayamacaktır.
  • Profil fotoğrafı ve paylaşımlarınızdaki kişinin aynı kişi olmasına dikkat edin. Bazı feyk hesaplarda profil fotoğrafındaki kişi farklı, paylaşımlardaki kişi farklı oluyor.

Bu hususları göz önünde bulundurduysanız artık tek kullanımlık mail adresi ve telefon numarasıyla feyk hesap oluşturma adımlarına geçebiliriz.

Instagram Feyk Hesap Oluşturma Nasıl Yapılır?

Feyk (Fake) sözcük anlamıyla bakıldığında bilinmeyen, hiçbir şekilde tespit edilmeyen anlamına gelmektedir. Bu sebeple de amaç ne olursa olsun sahte kimliklerle oluşturulan hesapların tamamına feyk sıfatı getiriliyor. İlgili hesap türünün açılışı aslında tahmin edildiği kadar zor değildir. Fake hesap açma adımlarına aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

  • Instagram için kullanacağınız yeni bir e-posta adresi oluşturun.
  • Instagram’a bu e-posta adresini kullanarak kaydolun.
  • İsim ve soyisimden oluşan gerçek bir kullanıcı adı oluşturun.
  • Bir miktar kişiyi takip edin ve onların da sizi takip etmesini sağlayın.
  • Hesap hangi cinsiyet tarafından kullanılacaksa ona uygun (gerçekçi) fotoğraflar paylaşın.

Bu işlem adımlarının hemen ardından artık feyk hesap oluşturma işlemi tamamlanmış olacaktır. Hiç kimsenin size ait gerçek kimliği anlamaması için gerçek kimliğinize ait bir bilgiyi hesaptan paylaşmayın.

Instagram Feyk Hesap İçin Tek Kullanımlık E-posta Nasıl Oluşturulur?

Birçok kullanıcı yeni bir e-posta adresi oluşturmak konusunda sorun yaşadığı için tek kullanımlık e-posta adresi kullandıran sağlayıcıları tercih etmek istiyor. Bu sağlayıcıların verdiği e-posta adresleri ilk kullanımın ardından kendini imha ederek kimliğin daha kolay bir şekilde gizlenmesine yardımcı oluyor. Hâl böyle olunca eğer ki siz de instagram’da fake hesap açma işlemini gerçekleştirmek için sahte e-posta adresi kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

  1. Temp Mail” olarak bilinen internet sitesine giriş yapın.
  2. “E-posta Adresi” yazan alandaki tek kullanımlık posta adresini alın.
  3. Instagram’da yeni bir hesap açarken e-posta adresi alanına söz konusu adresi yapıştırın.
  4. Instagram size doğrulama kodu gönderdiğinde tekrardan “Temp Mail” sitesine dönerek gelen kutunuzdan doğrulama kodunu alın.

Her adımı eksiksiz olarak tamamladığınızda artık instagram’da fake hesap açma işlemi gerçekleşmiş olacaktır. Bir sonraki adımda ilk başlıkta verdiğimiz bilgileri uygulamaya başlayın.

Bkz: Tiktok Keşfet Saatleri [2022 – Güncel]

Bildirim Gitmeden Fake Hesap Açma

Instagram'da herhangi bir kullanıcıya bildirim gitmeden fake hesap açmak istiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bu başlıkta anlatacaklarımız tam size göre diyebiliriz. Bir önceki başlıkta belirttiğimiz yöntemin yanı sıra instagram fake hesap açarken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz. Bu hususlara dikkat etmeniz durumunda sahte instagram hesabı açtığınızda hiçbir takipçinize bildirim gitmeyecek ve kimliğiniz her daim gizli kalacaktır.

  1. Tor Browser ile hesap oluşturun: Tor Browser, internet üzerinde anonimliği vazife kılan ve bu vazife doğrultusunda çalışan bir tarayıcıdır. Bu bağlamda feyk instagram hesabı açarken bu tarayıcı üzeriden hesap açtığınızda ip adresiniz başta olmak üzere ad soyad bilgilerinize kadar birçok bilgiyi gizli tutmuş olacaksınız.
  2. Temp Mail (kullan at) e-posta kullanın: Feyk hesap açarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; oluşturduğunuz hesabın kayıtlı olduğu mail adresinin hiçbir kullanıcı tarafından bilinmemesidir. Bu mail adresinin size ait olduğu ortaya çıkarsa eğer hesabın size ait olduğu diğer kullanıcılar tarafından kolayca anlaşılacaktır.
  3. VPN kullanın: Son zamanlarda Türkiye'de VPN kullanımının ne kadar faydalı olduğunu hepimiz gördük. Her ne kadar böyle olsa da VPN hizmeti sadece ve sadece yasaklı sitelere giriş için değil aynı zamanda internet üzerindeki kimliğinizi gizlemek için de kullanılmaktadır. Hatta bu uygulamayı Tor Browser ile birlikte kullanmanız durumunda açtığınız feyk hesabın farkedilmesi mümkün dahi olmuyor.
  4. Parolanızı çok güçlü yapın: Instagram'da oluşturduğunuz hesabın parolasını tahmin edilemeyecek kadar güçlü yapmalısınız. Kolay parolalar ne yazık ki çok basit bir şekilde diğer kullanıcıların eline geçebiliyor. Bu parola farklı bir kullanıcının eline geçtiğinde hesap içerisinde vermiş olduğunuz bir açık hesaba giriş işleminin ardından sizi ele verebilir.
  5. Hesapta farklı bir isim kullanın: Bu öneriyi aslında sizlere yapmamıza dahi gerek yok. Feyk hesap oluşturmanın en önemli adımı gerçek kimliğinizi gizlemektir. Bu nedenle hesabı oluştururken sizinle ya da yakın çevrenizle hiçbir bağlantısı olmayan tahmin edilemeyecek isim soyisim kullanmanız gerekmektedir.

Bu önerileri uygulamanız durumunda yeni açtığınız fake instagram hesabı ilk giriş aşamasında sizi tanıyan kullanıcılara herhangi bir bildirim göndermez.

Instagram Feyk Hesap Kullanmalı mıyım?

Instagram’ın artık hayatımızın adeta bir parçası olduğu son günlerde kişisel verilerin apaçık bir şekilde paylaşılabildiğini görüyoruz. Bu sebeple eğer ki ilgili platformda fotoğraflarınızı, videolarınızı ve buna benzer öğeleri açık bir şekilde paylaşırsanız yetkisiz kişiler tarafından bu fotoğrafların ele geçirilmesine sebep olabilirsiniz. Bu gibi bir durumla karşılaşmayıp doğrudan kişisel verilerinizi korumak için feyk hesap açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun akabinde fake hesap öğesinin size sağlayacağı diğer avantajları da değerlendirmeye alabilirsiniz. Bu avantajlar nelerdir diye soracak olursanız…

  • Fake hesap kullanarak kimliğinizi bilmesini istemediğiniz bir kişiyi takip edebilirsiniz,
  • Feyk hesap sayesinde herkesle rahatlıkla yazışabilirsiniz,
  • Feyh hesap açma işleminin ardından insanların gerçek kimliğinizi öğrenmemesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bu avantajlarından dolayı birçok kişi sosyal medyada instagram feyk hesap açma adımlarını değerlendirerek yeni hesaplar oluşturmakta ve sosyal medya kullanımına bu hesaplar aracılığıyla devam etmektedir.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (0)

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi