Ana Sayfa Blog Instagram Checkpoint Required Sorunu Nasıl Çözülür?

11.12.2022 tarihinde yayınlandı

Instagram Checkpoint Required Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Checkpoint Required Hatası günümüzde sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok karşılaşılan sorunun başında geliyor. Bu sorunun çözüm yöntemi internette yapılan Checkpoint Required Hatası ve Çözümü başlıkları altında anlatılıyor olsa da birçok kişinin halen daha çözüm yöntemini uygulamadığı görülüyor. Biz de bu sebeple internet sitemizi ziyaret eden kullanıcılara söz konusu sorunu ortadan kaldırmaları için yapmaları gereken işlemi birkaç başlık altında açıklıyoruz.

İlginizi Çekebilir: Instagram Kendi Kendine Beğeni Yapıyor [Kesin Çözüm]

Instagram Checkpoint Required Hatası Hangi Yöntemle Çözülür?

Instagram’da son zamanlarda kullanıcıları fazlasıyla meşgul eden ve hatta hesap kapanmalarının bir numaralı sebebi olan bu hatanın çözümüne ulaşmadan önce ilk olarak sebebini öğrenmeniz gerekiyor. Bu sayede de bizim burada bahsettiğimiz çözüm yöntemlerine ek olarak kendinize alternatifler oluşturabilir ve söz konusu alternatifler sayesinde daha kolay yoldan sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu sorunun en önemli sebebi ilgili profilin sahibinin daha önce kullanmış olduğu ücretsiz takipçi araçlarıdır. Bir uygulama indirip ardından uygulamaya hesap şifrenizi ve kullanıcı adınızı girerek giriş yaptıysanız ve ücretsiz takipçi hilesi elde etmeyi hedeflediyseniz, hazır olun; bu hata kapınızı mutlaka bir gün çalacaktır. 

Instagram’ın almış olduğu üstün güvenlik yöntemleri sayesinde hesabınıza bağlamış olduğunuz mobil numaranıza uygulama aracılığıyla birden fazla istek gönderilecek ve istekler sonucunda artık uygulama yanıt vermemeye başlayacaktır. En nihayetinde ise hesabınız askıya alınacak ve daha zor bir süreç sizi bekleyecek.

Peki Checkpoint Required Hatasının En Kolay Çözüm Yolu Nedir?

Bu hatanın ortadan kaldırılması ve artık hesaba girişlerde Checkpoint Required hatası ile karşılaşılmaması için yapacağınız ilk işlem aşağıdaki adımları takip etmektir. Bu sayede hesabınıza artık sizin dışınızda herhangi bir kullanıcının ya da uygulamanın erişimi kalmayacak ve hesabınız tekrardan sadece sizin yönetiminize geçecektir.

  1. Instagram (https://instagram.com) internet sitesine giriş yapın.
  2. Kullanıcı Adı ve Parola girişi sağlayarak profilinize erişin.
  3. Sağ üst köşede yer alan “Üç Çizgi” simgesine tıklayın.
  4. “Uygulamalar” seçeneğine tıklayın.

Bu sayfada sizin bilginiz dışında yetkilendirilmiş uygulamalar olabilir. İlgili uygulamaları direkt olarak işaretleyerek engelleyin.

Her aşamayı eksiksiz olarak gerçekleştirdiğinizde Checkpoint Required Hatası ve Çözümü işlemini tamamlamış olacaksınız.

Checkpoint Required Hatası Alternatif Çözüm Yöntemleri

Bu hatanın en bilindik çözüm yöntemi bir üst başlıkta anlattığımız kısımdır. Her ne kadar durum böyle olsa da söz konusu adımları uygulamasına rağmen halen daha Checkpoint Required hatası ile karşılaşan kullanıcılar da bulunuyor. Biz de bu durumdan kaynaklı olarak alternatif yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu yöntemler;

VPN Kullanarak Giriş Yapmak

Instagram bazı durumlarda bir IP adresinden çok fazla istek alınca; o IP adresinden girişleri engellemektedir. Hâl böyle olunca da siz söz konusu hata düzelmiş olsa bile profilinize hala giriş yapamayabilirsiniz. Tam olarak bu noktada ücretsiz olarak sunulan VPN uygulamalarını kullanmanız gerekiyor.

Instagram ile İletişime Geçmek

Birçok kullanıcı Instagram ile iletişimin çok fazla zor olduğunu düşünse de aslında durum hiç te öyle değildir. Her kullanıcının sorununu çözmek adına “Yardım” sayfasında belli başlıklarda formlar yayınlanıyor. Bu formlardan herhangi birini kullanarak sorununuzu “İngilizce” bir şekilde anlatıp form gönderebilirsiniz. İlgili sorunun çözümüne dair sizlere yardımcı olacaklardır.

Instagram’a girişte sürekli olarak Checkpoint Required hatası çıkıyor diye araştırmalar yapıyorsanız içeriğimizde sizlerle paylaştığımız çözüm yöntemlerinin tamamı sizlere yardımcı olacaktır.

Yorum Yap

Yıldız Ver:
 

Yorumlar (1)

BURAK MEHEL

güzel içerik.

FIRSAT
Instagram 100 Organik Takipçi

Türk Hesaplar

Koşulsuz Telafi

Şifresiz Gönderim

37.49 TL 24.99 TL
FIRSAT
Instagram 100 Türk Beğeni

Gerçek Hesaplar

Türk Kullanıcılar

Hızlı Teslimat

Şifresiz Gönderim

14.99 TL 9.99 TL
Paket Favorilere Eklendi